Sıkça Sorulan Sorular
Tüp bebek tedavileri hakkında en merak edilen konuların cevaplarını burada bulabilirsiniz!
Tüp bebek tedavisi için net bir fiyat bilgisini verebilmemiz için, tedavi uygulanacak çiftimizin sağlık açısından kontrolü yapılması gerekir. Sizin için hangi tedavi yönteminin uygun olduğuna karar verdikten sonra net bir fiyat verebilmekteyiz. Çiftlerin problemlerine göre fiyatlarda değişiklik olmaktadır.
Tabii ki. Dilerseniz konaklama paketlerimizden yararlanabilirsiniz ve tedavi süresince yapacağınız yolculuklar ve Kıbrıs’taki konaklamanız ile ilgili her şeyinizi biz ayarlayabiliyoruz. Arzu eden hastalar kendileri de ayarlama yapabiliyor.
Tüp bebek merkezimizde uygulanan tüp bebek yöntemleriyle 80% ile 90% arası başarı oranlarını vaat ediyoruz. Tabi ki, transfer edeceğimiz embriyoların kalitesi ve sayısı ve hastanın genel durumu da başarı oranını etkileyen durumlardandır.
Hayır. Sadece tedavi günlerinizde, yani yumurta toplama, ultrason kontrolü, transfer işlemi gibi işlemler için 2 kez hastaneye geliyorsunuz. Yatma pozisyonunda olmanızı gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Normal hayatınıza devam ediyorsunuz. Yumurta toplama ve transfer işlemleri tamamlandıktan sonra otelinize geri dönüyorsunuz.
Tüp bebek tedavileri en fazla 40 yaş ve civarına kadar uygulanması doğru olur. 35 yaş ve üzeri bayanlarda yumurta rezervinin azalması durumunda, hormon değerleri normal bir tüp bebek işlemi için uygun değerlerde çıkmazsa, yumurta donasyonu vb. tedavi yöntemleri önerilebilir. Donasyon (nakil) gibi tedavi yöntemleri ile daha ileri yaşlarda bile hamile kalma şansını verebiliyoruz!
Toplanılan yumurtalar laboratuvar ortamında gerekli işlemlerden geçtikten sonra kaliteli olan tüm yumurtalar döllenmektedir.
Embriyo transferi, embriyolarınızın gösterdiği gelişime göre 3 ile 5. günler içerisinde yapılmaktadır.
Transfer sayısı, embriyolarınızın tutunabilme kapasitesi/kalitesi, yaşınıza ve yasa gereğince değerlendirilip yapılmaktadır.
Hayır. Normal, günlük hayatınıza devam edebiliyorsunuz. Tabii ki, ağır kaldırmak veya ağır iş yapmak gibi durumlardan kendinizi korumanız gerekmektedir.
Yumurta ve sperm kalitesi açısından çiftimizde bir sıkıntı yok ise istenilen sayıda deneme yapılabilir. Donasyon hastaları için deneme sayı daha da artırılabilir.
Cinsel ilişkide bulunmak, embriyonun tutunmasını olumsuz olarak etkileyebileceği için gebelik sonucu olumlu bile olsa bir süre daha ilişki olmamasını öneriyoruz.
Hayır, böyle bir zorunluluk yoktur. Tüp bebek sonrası hamile kalan bayanlar normal bir gebelik sürecine giriyorlar. Dilediğiniz yerde ve doktorda doğumunuzu yaptırabilirsiniz.
Hiçbir farkı yoktur. Tüp bebek yolu ile hamile kaldıktan sonra süreç normal hamilelik süreci gibi ilerliyor. Tabii ki tüp bebek bebeği olduğu için kıymetli bebek oluyor ve biraz daha dikkat edilmesini öneriyoruz.
35 yaştan genç çiftlerin En az 1 yıl, 35 yaştan büyük çiftlerin ise en az 6 ay hiçbir korunma yöntemine başvurulmamasına ve düzenli cinsel ilişki olmasına rağmen gebelik elde edilmeme durumuna infertilite yani kısırlık olarak isim verilmektedir.
Tüp bebek işlemlerinin menapoz döneminin başlangıcına herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.
Her kadın belirli bir yumurta rezervi ile dünyaya gelmektedir. Tüp bebek sürecinde uygulanan ilaç tedavisi ile elde edilen yumurtalar ise o ay yumurtalıklar içerisinde gelişen yumurtlardır. Bu durumda Kadın görmüş olduğu tüp bebek tedavisine göre değil genetik olarak belirlenen zamana göre menapoz dönemine girecektir.
Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaç tedavisi sonucunda yumurtaların hepsi aynı gelişim hızını göstermemektedir. Yumurta toplama ve mikroenjeksiyon sonrasında ise döllenme ve bölünme gelişimlerinde de aynı gelişim göstermeyebilir. Bazı embriyolar ise hiç gelişme göstermeyebilir ya da gelişimin herhangi bir aşamasında durabilir. Embriyoların bu gelişim farklılıklarının en önemli sebebi yumurta, sperm veya embriyonun genetik yapısı ile ilgili olabilmektedir.
Miyomların var olması yumurta rezervini azaltmamaktadır . Yumurtalıklar ve miyomların var oldukları yerler tamamen farklı yerlerdedir. Miyomlar rahmin içinde bulunur ve gebelik düşünülüyorsa uzman doktorunuzun muayene etmesi sonrası var olan miyomun gebelik üzerinde engel yaratıp yaratmayacağı ile ilgili hasta bilgilendirilmeli gerekirse cerrahi işlem uygulanmaktadır.
Tüp bebek tedavisinde uygulama sperm ile yumurta hücresinin bir araya getirilip döllenmesi sonucu gerçekleşmektedir. Mikroenjeksiyon tekniğinde ise alınan her bir sperm hücresi, elde edilen yumurta hücresine mikroskop incelemesi eşliğinde iğne ile yerleştirilir ve döllenme sağlanır.
PGT işleminin ücreti ile net bir bilgi verebilmek için, tedavi uygulanacak çiftimizin sağlıksal açıdan değerlendirilmesi gerekmektedir. Çiftlerin problemlerine göre fiyatlarda değişiklik olabiliyor.
Yüksek kilolu olma / obezite
Sigara, alkol, uyuşturucu kullanımı
Zararlı kimyasallara maruz kalma
Aşırı stres
Normal yolla gebelik; yumurta ve sperm hücrelerinin birleşip döllenme sürecini tamamladıktan sonra tüpler aracılığıyla rahmin içine gönderilerek rahimde embriyonun tutunması ile gerçekleştirilir. Ancak tüplerde var olan herhangi bir tıkanıklık embriyonun tüplerden geçişini engelleyerek gebeliğin oluşmamasına neden olur. Tüp bebek tedavi sürecinde ise yumurta ve sperm hücreleri dış laboratuvar ortamında döllenilip rahmin içine katater ile yerleştirildiği için tüplerden geçiş süreci yaşanmaz böylece tüplerin tıkalı olması tüp bebek tedavilerinde gebeliği engelleyici bir unsur değildir. Yani, tüplerde tıkanıklık olması normal şartlarda gebe kalmayı engellemektedir
Tüp bebek tedavilerinde kullanılacak spermler yumurtaların toplanacağı gün 3-5 günlük ilişki pehrizi kuralına uygun olarak mastürbasyon şeklinde elde edilir ve döllenmeye hazır hale getirilir. Şayet hastanın sperm verme konusunda problemi varsa durumunu önceden doktoruna paylaşarak alternatif çözümler uygulanır.
Yumurta toplama işleminde yarı baygın şeklinde olmanızı sağlayan lokal anestezi uygulanmaktadır. İşlemde anestezi uygulanacağı için işlem saatinden 6 saat öncesinden oruç gibi açlık gerekmektedir. Hiçbir şey yenilip içilmemelidir.